Bisættelse og Begravelse

 

Når du mister en af dine nærmeste, er der mange praktiske ting at tage stilling til. Derfor vælger de fleste at kontakte en bedemand, som kan hjælpe med bisættelsen/begravelsen og med at kontakte præst og kirkekontor.

Bisættelse eller begravelse?

Ved bisættelse finder jordpåkastelse sted i kirken. Efter højtideligheden i kirken køres kisten til et krematorium og brændes. Herefter kan urnen nedsættes på kirkegården - eller asken spredes over havet.

Ved begravelse jordfæstes kisten på gravstedet umiddelbart efter højtideligheden i kirken. Jordpåkastelsen finder da sted på gravstedet og ikke i kirken.

Ved jordbegravelser og urnenedsættelser er det vigtigt også at kontakte kirkegårdskontoret på telefon 48 48 11 17 i hverdage kl. 10-12.

Samtale med præsten

Inden begravelsen/bisættelsen mødes afdødes pårørende med præsten for at tilrettelægge højtideligheden. Her kan du fortælle om den afdøde og vælge salmer.

Præsten kan også tilbyde støtte og sjælesorg.

Gravsted

Du vælger gravsted i samråd med administrationen på den kirkegård, hvor afdøde skal begraves.

Ikke medlem

Hvis afdøde ikke var medlem af folkekirken, ses det som udtryk for, at afdøde ikke ønskede en præsts medvirken. Vedkommende kan ikke få bisættelse/begravelse i kirkebygningen, men kan blive begravet eller bisat fra et kapel. Det er de pårørende selv, der står for ceremonien og de økonomiske omkostninger.

Har du brug for en at tale med?

Kirkens præster er der for alle, som ønsker en fortrolig samtale - uanset om du er medlem af folkekirken eller ej.

Kontakt