Børnetjenesten

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Højt til loftet og plads til forundring!

Vi er glade for at kunne tilbyde de ældste børnehavebørn i Asminderød-Grønholt Sogn et spændende og udviklende temaforløb i Grønholt Kirke sammen med os.

Børnetjenesten er et nyt, lærerigt og kulturformidlende tilbud, hvor vi sammen øver vi os i at være nysgerrige på nogle af de store spørgsmål i livet. Hvad er ånd f.eks. for en størrelse? Kan man se og høre håb? Og hvad mon der egentlig sker, når vi dør?

Vi skaber sammen et kreativt og inspirerende rum, hvor vi kan gå på opdagelse i de store spørgsmål, undre os og være nysgerrige.

Børnene deltager i seks højtider over et år, hvor vi kombinerer mødet med en aktuel begivenhed (fastelavn, påske, pinse, høst, allehelgen og jul) med begreber som fællesskab og ensomhed, håb, ånd, taknemmelighed, død, glæde og liv. 

Børnetjenesten er ikke-forkyndende, og tager udgangspunkt i, at børn i 5-6 års-alderen er optaget af livets store spørgsmål. Børnene øver sig i at sætte ord på, hvad de selv tror og mener, de lytter til hinanden – her er der ikke noget rigtigt og forkert, men derimod nysgerrighed og højt til loftet.

Formen er en kombination af konkrete kreative aktiviteter, samtale, undren, fællessang og refleksion.

Tilbuddet er gratis.

 

 

 

Det praktiske

 

 

 

 

 

 

 

Tilmelding: Det er børnehaven der tilmelder børnene som et hold. Kontakt sognepræst Ulla Elvira Hermann på ueh@km.dk eller telefon 23 11 30 16

Målgruppe: 5-6 årige børn

Antal: Max. 15 børn

Mødested: Asminderød Kirke eller Grønholt Kirke

Tidsramme: Seks temaforløb fordelt på seks dage fra kl. 9.30-12.00

Tilbuddet er gratis.

Der er mulighed for at spise medbragte madpakker efter besøget. Hvis I har spørgsmål, er I velkommen til at kontakte Ulla Elvira Hermann.

I forløbet vil vi bl.a. arbejde med temaerne: Glæde, sorg, død, venskab, fællesskab, ensomhed, at miste, tilgivelse, taknemmelighed, frygt, forvandling, næstekærlighed, håb, ånd, tvivl, tro og kærlighed.

 

 

Børnetjenesten - Det undrende fællesskab

Børn er af natur nysgerrige. Denne medfødte trang til at undersøge ting nærmere er en vigtig forudsætning for, at børn udvider deres horisont og bliver klogere på sig selv, andre og verden – og danner grundlag for demokratisk dannelse og medborgerskab i samfundet.

Børnene kan have stor glæde af at tale om de store spørgsmål, som dukker op og det de ikke umiddelbart kan forstå. De voksne i Børnetjenesten er vant til og øvet i at kommunikere med børn om mere filosofiske og eksistentielle spørgsmål. Samtidig skaber vi en naturlig ramme for at stille de spørgsmål, der ikke altid er plads til i en travl hverdag - vi mødes i en atmosfære af ro og fordybelse med fokus på gentagelse, nærvær, kreativitet, medskabelse og respekt for hinanden.  

Kunsten er at undre sig sammen med dem og at turde begive sig ud i det umiddelbart uforklarlige og mangetydige. Her handler det ikke om at lære noget bestemt, men om at øve sig i at være nysgerrig og reflekterende.

Læs mere på Børnetjenestens hjemmeside.

 

 


8 GODE GRUNDE TIL AT BRUGE BØRNETJENESTEN

 En unik kombination, hvor der både er fokus på fællesskabet og det enkelte barn, og hvor børnene øver sig i at tale om det, de har på hjerte.

Børn og voksne får kendskab til kulturarv og højtider.

I får oplevelser ud af huset, der er ganske gratis.

 Børnene øver sociale kompetencer.

 Et forløb målrettet de ældste børn.

 Et forløb med plads til ro og fordybelse – og i andre rammer end hverdagen i børnehaven.

Børnetjenesten understøtter læringsplanerne for dagtilbud.

Både børnene og I som pædagoger får et sprog og udgangspunkt til at tale sammen om livets store spørgsmål – også det, der er svært.

 

 

Film om Børnetjenesten

Få et kig ind i, hvordan det kan se ud, når børn er til Børnetjenesten i deres lokale kirke. Her i Messiaskirken i Charlottenlund, hvor Børnetjenesten startede.