Vi opdaterer vores hjemmesidedesign for at forbedre oplevelsen på vores hjemmeside.

Vi skal giftes

Inden I kan blive viet i kirken, er der nogle praktiske forberedelser

Et kirkebryllup er juridisk gyldigt på samme måde som en vielse på rådhuset. For at blive viet i en af sognets kirke skal I bo i sognet eller have anden tilknytning til præst eller kirke. Mindst den ene af parterne skal være medlem af Den Danske Folkekirke. I kan kontakte kordegnekontoret på telefon 4848 4131 for at aftale tidspunkt og kirke. I vil derefter få en bekræftelsesmail med et link til en vielsesformular, som skal udfyldes og returneres (som er en sikker forbindelse). I mailen vil der også være informationer, om hvad I skal foretage jer. I får også besked om, hvilken præst, som skal vie jer. Ca. en måned før vielsen skal I aftale tid med præsten til en samtale.Her aftaler I bl.a. salmerne til jeres bryllup.

Ønsker I at blive viet i Fredensborg Slotskirke, skal Slotsforvalteren ansøges via kirkekontoret. Da det ikke er en sognekirke, skal der betales 1.000 kr., som går til dækning af udgifter til personale m.m. I kan kontakte kirkekontoret, jf. ovenfor, og høre mere om krav til ansøgningen. Fredensborg Slotskirke er lukket i perioden 1. januar - 1. oktober 2023 pga. renovering.

Vidner

Et kirkebryllup er juridisk gyldigt på samme måde som en vielse på rådhuset. Derfor skal der være to vidner til stede under vielsen, og vidnerne skal være myndige. Vidnerne skal oplyses i vielsesformularen med navne og adresser.

Navneændring i forbindelse med vielsen

Ønsker I at ændre navn i forbindelse med jeres bryllup, skal I selv ansøge om det på borger.dk. Hvis I får problemer, kan Supporten på Borger.dk kontaktes på tlf. 7010 1881. Det er ansøgernes bopælssogne, som behandler navneændringerne og som sender afgørelserne til vielsessognet. I kan bl.a. søge om hinandens mellem- og efternavne. Navneændringen er kun gratis ved navnelighed mellem parterne. Der kan foretages gratis navneændringer ved vielse indtil tre måneder efter vielsesdato.