Vi opdaterer vores hjemmesidedesign for at forbedre oplevelsen på vores hjemmeside.

Udendørsvielser

Drømmer I om at blive viet på et sted, som betyder noget særligt for jer? Eller vil I gerne vies i jeres have eller hjem? Har I som brudepar en særlig tilknytning til et sted og jeres præst kan godkende det, kan vielsen foregå uden for kirken. 

Selvom brylluppet foregår i det fri eller måske hjemme hos jer selv, så anvendes det samme vielsesritual som ved et bryllup i kirken. Det vil altså være en højtidelighed med salmer, bibellæsninger, velsignelsen og tale til brudeparret.

Vielsessæsonen er ved at være forbi for i år, men allerede nu er planlægningen af næste års bryllupper i fuld gang …..

Du, danske sommer, jeg elsker dig,
Skønt du så ofte har sveget mig...

I april måned 2013 besluttede biskopperne at åbne for udendørsvielser som en forsøgsordning. Og selvom det umiddelbart lyder både smukt og romantisk at sige ja til hinanden under bøgetræer og fuglesang, så er der flere ting som taler imod.

Først og fremmest er der vejret i Danmark. Der er ikke meget sjovt ved en vielse i silende regn. Derfor skal der altid være en plan b. Og planlægningen af en vielse i det fri kræver stor planlægning, for der skal findes siddepladser til de mange gæster, der skal findes et alter og skal gæsterne også kunne høre, hvad der bliver sagt og musikken skal være elektrisk, skal der føres strøm. Desuden skal der måske indhentes tilladelse til at benytte det sted, hvor I gerne vil holde vielsen. Alt dette tilfalder det brudeparret at sørge for og som oftest er der allerede rigeligt at gøre i ugerne op til brylluppet. Så det kan hurtigt blive hektisk i stedet for romantisk.

Derfor anbefaler jeg alle som planlægger vielse til næste sommer: Hold vielsen i kirken i stedet for!  Der er det med garanti tørvejr, og både orgel, alter og siddepladser er der allerede. Gennem mange hundrede år er forelskede par kommet ind i kirkens rum for at sige ja til hinanden, og det er derfor en århundrede lang kærlighedshistorie, I som brudepar flettes ind i, når I gifter jer i kirken. Det er der noget helt særligt ved! Desuden har vi nogle af Danmarks smukkeste kirker i Fredensborg med hver deres stil og størrelse, så der er noget for enhver smag. Hold derfor vielsen i en af vores kirker og gå udendørs bagefter, hvis altså ikke sommeren svigter netop den dag ...!

Sognepræst Simon A. Drigsdahl